Ugrás a tartalomra

Részvételi költségvetés 2023: elindult az első szavazási kör!

Csíkszereda jó hely! És még jobbá tehetjük együtt! Mert az önkormányzatiság nemcsak azt jelenti, hogy egy hivatal üzemelteti a várost, hanem azt is, hogy a döntéshozók az itt élő emberekkel közösen találják ki, milyen irányban haladjon a város.

Az idén második alkalommal elindított részvételi költségvetés folyamata során abban kértük a csíkszeredaiak segítségét, hogy azonosítsunk olyan fejlesztési területeket, amelyekre eddig esetleg nem gondoltunk, és amelyek a közösség mindennapjaiba hoznának minőségi változást.

A szavazás április 30-áig tart!

A március 15-i határidőig beérkezett ötletek nagy többsége összecseng a városvezetés célkitűzéseivel, miszerint a városnak több közösségi tér kialakítására van szüksége, ahol kulturált környezetben biztonságos lehet az együttlét. Az első szavazási körbe jutott kilenc projektjavaslat közül négy játszóterek kialakítására, illetve korszerűsítésére, bővítésére vonatkozik. Az ötletek között szerepel továbbá lábteniszpálya és tanösvény létrehozása, kerékpárjavító pontok kialakítása, valamint utcai kutyakampók kihelyezése is.

Ebben az első szavazási körben kategóriánként egy-egy projektre voksolhatnak, majd a következő körben (május 9–20. között) minden szavazó csak egy ötletre szavazhat. A szavazáshoz szükséges a személyi azonosító szám (CNP) közlése, és egy személyi számmal csak egyszer lehet szavazni. 

Arra biztatjuk Önöket, böngésszék a reszvetelikoltsegvetes.szereda.ro oldalon közzétett projekteket, válasszák ki, hogy kategóriánként melyik nyerte el leginkább tetszésüket, és szavazataikkal támogassák a legszimpatikusabbnak tűnő ötletet!

Döntsünk együtt, hogyan váljon városunk még jobb hellyé!

Címkék