Ugrás a tartalomra

Anunțăm câștigătorii bugetului participativ

Comisia de evaluare a ideilor de proiecte pentru bugetul participativ din Miercurea-Ciuc a decis ca șase din cele șapte idei rămase să fie finanțate, valoarea totală a acestora nedepășind 500 de mii de lei.

După prima rundă de evaluare s-a decis ca șapte idei de proiecte să fie acceptate, iar șase dintre ele au fost anunțate ca câștigători înainte de a doua rundă de votare.

Bugetul total al celor șase proiecte acceptate nu depășește bugetul de 500.000 de lei al programului, astfel comisia consideră ca fiind inoportună desfășurarea unei noi runde de selecții, toate proiectele fiind considerate ca fiind fezabile.  Reamintim faptul că proiectul privind  întreținerea izvoarelor de apă minerală a fost respinsă, aceasta fiind o problemă complexă la care primăria a răspuns deja și va continua să o facă, ținând cont de particularitățile fiecărui izvor.

Celelalte șase proiecte au fost declarate câștigătoare și vor fi introduse pe lista de investiții.

Aceste proiecte sunt următoarele:

Categoria Spații verzi și locuri de joacă:

  • Crearea unei piste pentru câini (10.000 RON): crearea unei piste pentru câini în zona verde de la intersecția dintre strada Inimii, aleea Pictor Nagy István și Bulevardul Timișoarei.
  • Parc instrumental în Parcul Central (97.000 RON): crearea/echiparea unui spațiu incluziv în Parcul Central.
  • Loc de joacă Ghiocei (50.000 RON): amenajarea unor elemente de joacă între blocurile de locuințe de pe strada Ghioceilor.
  • Loc de joacă în Parcul Central (80 000 RON): întreținerea locului de joacă este în curs de desfășurare, prin urmare, Comisia a decis să adauge un nou element complex de joacă în Parcul Central.

Categoria Infrastructură educațională, culturală și sportivă

  • Depozit de biciclete (5.000 RON): amenajarea unor spații de depozitare a bicicletelor la blocul de locuințe de pe strada Bradului nr. 9/A.
  • Parcul de Calisthenics (10 000 RON): un nou element va fi adăugat la parcul de Calisthenics din strada Stadion.

 

3 iunie 2022

Címkék